Вокалистката на популярната българска рок група SEVI–огнената  Светлана Близнакова, ще

...
Вокалистката на популярната българска рок група SEVI–огнената  Светлана Близнакова, ще
Коментари Харесай

Огнената Севи представя първо на Откритие“ песни от дебютния си албум

 Вокалистката на известната българска рок група SEVI–огнената  Светлана Близнакова, ще показа първо във Варна на фестивала " Откритие “ песни от идния си дебютен солов албум " Tomorrow “. Две седмици преди формалната му премиера в София публиката на концерта RockAcousticще чуе определени авторски композиции от него. Светлана Близнакова ще взе участие в RockAcousticзаедно с " Фанданго “, АтанасКателиев (победител в " Гласът на България “ 2019), трупите Kashmir, DoShoBand и солиста на Bloodrush Коста Коларов.Тези, които не съумеят да участват персонално, ще имат опция да гледат по-късно целия концерт в ефирен ефир и онлайн и да го чуят в радио ефир.

Дебютният албум на Светлана Близнакова съдържа 11 авторски композиции – цифра, която е запазена марка и за SEVI във връзка с албумите им, споделя певицата. Стилът е друг от този, с който е позната групата – соловият албум има рок акустично звучене, примесено с детайли от разнообразни стилове и тематики, които вълнуват певицата в последните няколко години. " Tomorrow “ е резултат от 2-годишна работа, а заглавието показва " вярата в утрешния ден, новото начало и готовността да посрещаме самоуверено незнайното “. Сред музикантите, взели участие в записите, са Рали Велинов от SEVI, Александра Зернер, АлбертоСтери и вокалистът на AxelRudiPell – Джони Джоели. Официалната премиера на албума е на 15 ноември в Sofialiveclub.Самостоятелно Светлана Близнакова взе участие и в идния нов албум на VivaldiMetal Project.

Група SEVI работи и по своя 4-и албум, който се чака през 2021 година Първият сингъл от него " Shattered “ излезе през март тази година във връзка 10-годишнината на групата.

Група SEVI е основана от Светлана Близнакова през 2010  година Тя е измежду най-активните и концертиращи български обединения през последните години. Групата има 3 студийни албума: " Whatliesbeyond “ (2012), " Thebattleneverends “ (2016), " FollowMe “ (2019). SEVIса взели участие в съвсем всички огромни рок фестивали у нас и са подгрявали концертите в България на  Nightwish, Europe, Evanescence и други, а музиката им е представяна в известни издания като MetalHammerItalia, Firewokrs и Powerplay.

Фестивалът " Откритие “ се реализира с поддръжката на Фонд " Култура “ на Община Варна.

За информация следете формалната страница на фестивала www.discoveryfest.com

Фейсбук събитие Rock Acoustic

https://www.facebook.com/events/327134335190687/

YouTube канал на " Откритие “

https://www.youtube.com/channel/UC4JHerkuQTKPdgYosTwVizA/videos

www.discoveryfest.com

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР